5 Mayıs 2013 Pazar

Kötü huylar / güvensizlik

güvensizlik sürekli şüphe hali barındırılan tiksinç bi huydur. ortada bi sebep yokken herhangi birşeye güvensiz olan insanlar bana saçma gelir.

sanki herşeyden korkuyorlarmış gibi, hayatlar hep acaba ile doludur her haltta acaba acaba diye diye içinizi yiyip bitirirsiniz. aslında içinizde güvenme isteği yoktur. güvensizlik size daha cazip gelir, güvenmeyerek kendinizi korumaya aldığınızı zannedersiniz ama hayatınızı çekilmez bir hale getirirsiniz.


güvenmeye çalışmak acı vericidir sizin için kendinizi o kadar narin hissedersiniz ki sanki birşeye güvenirseniz kırılacaksınız. ama gereksiz. tamamen gereksiz. mantıklı hareket edilmeyen bi durum.


güvensizliğiniz yüzünden sevilmezsiniz, dışlanırsınız. çünkü size de güvenilmez. çünkü sizde herkese güvenmediğiniz gibi herkesinde size güvenmesini istemezsiniz. 


kimseye rahat vermezsiniz. başkalarına da bulaştırırsınız acabalarınızı. o yüzden kimse sizden yardım almak istemez. 


ha birde darbe yiyip güvenmeyenler var, mesela hayatlarında bir ya da bir kaç defa yalana rastlayan, aldatılan .. falan. hayatlarında bir defa kötü birşey oldu diye bundan sonraki bütün yaşamı acabalarla aman bişey olmasınlar da geçirmeye çalışırlar. sanki herkes yalan söyleyecek, aldatacak gibi.. güvenmek istemezler. güvenirlerse aldatılırlar. 


karşıdaki insana eziyet ederler, güvenmedikleri için. bütün yaşanacak güzel şeylerin acabalar ile içine ederler. 


güvensizlik abartılmadıktan sonra koruyucu olabilir ama abartıyorsanız eğer lütfen bi psikiyatriste danışın. 

güven duygusunun nasıl rahatlatıcı birşey olduğunu öğrenin. illa bi darbe yemiş ya da yememiş olmanız gerekmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder